vrijdag 21 juni 2013

21 juni 2013: Arches Park

Sommigen zullen het moeilijk kunnen geloven, maar we staan om 05:00 naast ons bed. We gaan de zonsopgang in Arches Park bekijken!

Mooi op tijd komen we om 05:35 aan bij de 'Windows Section'. In snel tempo onder de boog door naar de andere kant om dan de eerste zonnestralen tegen de rode rotsen te kunnen zien. En daar kom ik terecht in een groepje van een stuk of 8 .... jawel, Japanners.

Allemaal uitgerust met dure fototoestellen op statief en daar loop ik tussen met mijn kodakske en maak foto's uit 'losse hand'. Af en toe loop ik blijkbaar in de weg, maar dat maken ze me dan onmiddellijk duidelijk. Dat zij zelf in een ander zijn zicht staan, deert hen natuurlijk niet.

Tijdens het opkomen van de zon zie je de kleuren van de rotsen voortdurend veranderen. Doe daar de schaduwspelen bij, het zicht door de bogen en het plaatje is compleet.

Op het gemak terug gereden naar de B&B want daar worden we om 08:00 aan de ontbijttafel verwacht. Gelukkig gaat het pa na het ontbijt weer beter, dus er is hoop dat de meeste 'troubles' nu achter de rug zijn.

Na het ontbijt gaat het weer terug het Park in waar we rond 10:00 aankomen.

Het is ondertussen al weer flink opgewarmd en we zijn blij dat er regelmatig een stevige bries staat. Voor de hele regio geldt trouwens alarmcode rood voor bos- en struikbranden.

Omdat we via dezelfde weg moeten terugkomen, rijden we deze af tot aan het einde en komen dan stop-and-go terug. Eerste halte is dus Devil's Garden waar een wandelroute langs verschillende bogen leidt. Wegens de warmte gaan we maar tot aan de Landscape Arch (1,5 km enkel). De tocht verder door naar de Double-O loopt redelijk steil naar boven en daar hebben we nu echt geen goesting in.

Aan het begin van de route staat trouwens een waarschuwingsbord dat je absoluut geen hoogtevrees mag hebben en er wordt gewaarschuwd om genoeg water mee te nemen. En water (!) drinken doe je hier met plezier.

Daarna gaat het richting Wolfe Ranch waar een wandeling van 2,4 km (enkel) naar de Delicate Arch voert. Omdat je echter ook weer terug moet zijn dat dus 5 km onder de brandende zon, op zand of rotsen en zonder een meter schaduw. We bedanken vriendelijk hiervoor en rijden met de auto verder tot aan het punt waar een korte wandeling naar een uitzichtpunt op de Delicate vertrekt. Het gaat wat bergop en elke meter die we moeten omhooglopen zijn er twee teveel. Maar we komen er en het is toch wel de moeite waard.

De Windows Section en het Courthouse Towers Viewpoint kunnen we overslaan, want dit hebben we reeds deze ochtend gezien en dus blijft er nog maar één korte stop aan het Park Avenue Viewpoint over. Tot aan het uitkijkpunt zijn maar een goei 100 meter en daar vertrekt dan weer een tocht van een paar kilometer. In het begin is het steil naar beneden, maar zoals een Amerikaan daar zo mooi verkondigde moet je bij terugkomst als je al wat vermoeid bent, dat steile stuk ook weer omhoog kruipen.

We zijn echter al zodanig onder de indruk van het mooie uitzicht dat we hier hebben, dat we de brave man overschot van gelijk geven en verzaken aan al de rest dat we eventueel zouden ontdekken.

Het is inmiddels al kwart voor twee geworden en onze magen beginnen te knorren. We hebben geen picknick gekocht want vanochtend hadden we al gezien dat je hier nergens in de schaduw kunt zitten en dus rijden we terug naar Moab om daar op een terras wat te eten.

Daarna vlug wat inkopen voor vanavond, want dan gaan we de zonsondergang bekijken in het Dead Horse Point State Park. Vanochtend bij het ontbijt hebben we van een New Yorker vernomen dat het wel de moeite waard is.

Maar nu eerst in de airco-gekoelde kamer wat bijslapen zodat we vanavond weer fit zijn. Buiten is het ondertussen zo'n 36°C en je voelt de zon hier veel harder op je huid branden dan thuis.

Om 18:45 gaat het richting Dead Horse Point waar we voor het donker nog enkele uitkijkpunten kunnen aandoen. Prachtig uitzicht over de canyon en weer mooi kleurenspel door de zon. Machtig hoe de Coloradorivier zich tussen de rotsen slingert.

Door het op- en afgerij toch weer 255 km bij geklokt. Heel de dag zon bij een max. temperatuur van 37,5°C. Om 22:00 is het nog steeds 32°C !

Morgen 'uitslapen tot 07:00 - ontbijt om 08:00 en daarna onze laatste etappe naar Aurora.

Op foto klikken voor groter formaat.

5 opmerkingen:

  1. Hey daar, eindelijk tijd gevonden om bij te lezen en fotootjes te kijken. Schitterend !! Ziet er allemaal even machtig uit.
    Maar, Jacky, kom jij ni meer klagen da we vroeg opstaan in Oostenrijk ! :-)
    De groeten aan iedereen.
    Jurgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hui. Nu pas uitgerust na die heuveltjes in Italië? :)
      En wat Oostenrijk betreft, hier is geen après-ski hè.

      Verwijderen
  2. Wauw: mooie platen! Wij waren er overdag, maar dit is nog een graadje mooier! We genieten elke dag van jullie foto's! Alvast een voorproef van onze? Kijk op www.facebook.nl/wnoriginal. Ook zonder account kun je dan de albums inzien!

    Groet en nog veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En tja, dat van de Japanners... zie mijn opmerking bij 17 juni :). Heb ooit eens een Japanner die pontificaal voor me ging staan met zijn derrière verteld dat ik geen 10 Euro had betaald om die te fotograferen op de Bateau Mouche in Parijs:) Na vijf minuten bedenkelijk kijken trok hij de kuierlatten...

    BeantwoordenVerwijderen