zondag 16 juni 2013

15 juni 2013: Yellowstone N.P.

Vandaag loopt de wekker iets later af: 06:30. De vermoeidheid begint zich toch te laten gevoelen. Het is de eerste dag dat de zon niet schijnt bij het ontwaken. Bovendien is het erg fris aan de vis: 1 graden celsius.

Op het gemak ontbijten en daarna klaarmaken voor een dag Yellowstone. Na het gebruikelijke inkopen doen is het al 10:00 wanneer we in de file (!) aanschuiven aan de ingang van het park.

Het is nog steeds zwaar bewolkt maar nog geen kwartier later zal de zon alle wolken hebben opgeruimd.

Nog steeds in file - zoveel auto's hebben we onderweg nog geen keer gezien - gaat het dan richting Norris Geyser Bassin. Bedoeling is om de noordelijke cirkel van het park te maken. Een gedeelte daarvan hebben we gisteren wel al gezien maar dat deel rijden we dan in tegengestelde richting zodat het toch weer anders is. De bedoeling was goed, maar de uitvoering ervan is een ander paar mouwen.

Na een eerste stop aan de Terrace Spring, daarna de Gibbon Falls en tenslotte de Artists Paintpots wordt ons al snel duidelijk dat we tijd te kort gaan komen om de cirkel rond te maken. Mede door de drukte onderweg en het wachten voor overstekende buffalo's (en ook door het feit dat we eigenlijk te laat weg zijn) is het al 12:15 eer we aan Norris Geyser Bassin aankomen.

Ik doe vandaag helemaal geen moeite om iets te beschrijven, bekijk de foto's maar en jullie krijgen een kleine indruk van hetgeen we gezien hebben. Maar zelfs de foto's kunnen de werkelijkheid in de verste verte niet benaderen. Wees wel maar blij dat er nog geen reukfoto's bestaan want de zwavelgeur is alom tegenwoordig.

De tijd vliegt wanneer je je amuseert en dus is het al 13:45 wanneer we Norris verlaten.

We zoeken ons een picknickplaats op om de koelbox te plunderen (ja, we hebben ons ontpopt tot 'koelboxtoeristen') en rijden een half uur later door naar Mammoth Hot Springs. We bezoeken eerst de 'upper terraces area'. Wat is het hier prachtig, alleen jammer dat ze hier twee bussen lawaaierige en opdringerige Jappen hebben gelost. Even denken we de clown van 'Bassie & Adriaan' te zien maar bij nader inzien is het een Jap die zich hetzelfde knalrode en warrige kapsel heeft aangemeten ;) (zie foto's).
Na toch genoten te hebben rijden we door tot Mammoth 'Village' en trakteren ons daar op ene lekkere crème. Op de terugweg gaat het richting 'lower terraces area' die nóg mooier is.

Het is ondertussen al 16:45 en we moeten nog een kleine 80 km afleggen. Daar hebben we minsten 1,5 uur voor nodig, dus we nemen ons voor om niet meer te stoppen. Tenzij er ergens een beer te zien is natuurlijk. Zeker ogenblik staat het verkeer helemaal stil en staat een hoop volk naar de berg aan de andere kant van de rivier te wijzen. Dus gaat de auto maar weer aan de kant en stappen we uit om mee te turen. Iemand zou een witte berggeit gezien hebben, maar blijkbaar is hij de enige die dat gezien heeft. Ondertussen staan wel tientallen auto's en nog meer mensen aan de kant. Eigenlijk hoeft hier maar één gek aan de kant te gaan staan en ergens naar te wijzen om al de andere voorbijgangers hetzelfde te laten doen. Kuddegeest noemen ze dat dan ;)

Tegen 18:15 komen we terug in West-Yellowstone en we schuimen de hoofdstraat en winkels eens af (ja, we hebben ook gekocht).

Het is al weer 20:00 uur geweest als we de knieën onder tafel schuiven om de innerlijke mens te versterken. We hebben ondertussen zoveel buffalo's gezien dat pa en ik er ook wel eens eentje willen proeven, dus wordt buffalosteak besteld. Valt eigenlijk wat tegen, de elk van eergisteren was smaakvoller.

We hebben vandaag temperaturen tussen 1° en 21° C gehad en zoals jullie op de foto's zien een strakblauwe hemel na 10:30.

Toch weer 162 km gereden.

Morgen weer vroeger uit de veren zodat we de zuidelijk lus kunnen afwerken. Wanneer we terug thuis zijn ga ik drie dagen slaap moeten inhalen ;)

Op foto klikken voor groter formaat.

2 opmerkingen:

  1. WOW!!!
    Dit hadden we ook wel willen zien zelfs met de geur, alhoewel we maar al te goed weten hoe het ruikt (van op Vulcano)
    Blijf genieten en probeer af en toe ook maar eens te relaxen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan alleen maar hetzelfde als tantje zeggen: WWWOOOOWWWW!! Echt prachtig!

    Papa zorg niet dat je met slechte zin naar huis komt hé door zoveel slaaptekort!! ;-)

    Heel veel plezier nog en geniet er maar van!!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen