vrijdag 21 juni 2013

20 juni 2013: North Salt Lake -> Canyonlands N.P. -> Moab

Het eten bij Applebee's gisteren is blijkbaar toch niet zo goed geweest; pa heeft er blijkbaar een voedselvergiftiging aan overgehouden en zal zich de hele dag wreed ellendig gaan voelen.

Omstreeks 08:15 zijn we startklaar en wordt de tank nog maar eens volgegooid (36,3 liter voor €28,5).

We willen eerst nog naar het Salt Lake zelf rijden, zo'n 40 kilometer via de snelweg. Eens aangekomen is het echter toch een teleurstelling. Een - weliswaar grote - plas water met een groot strand maar dan in plaats van zand, zout. Een massa vliegjes en muggen en mede daarom zijn we er geen vijf minuten gebleven.

Een gedeelte van dezelfde weg terug en dus zo'n 65 kilometer omgereden op niks. Nog een chance dat de benzine hier 'niks' kost.

We blijven een hele tijd op de erg drukke snelweg, vier rijstroken + carpoolstrook en reusachtige verkeerswisselaars (en toch nog file aan de andere kant).

Wanneer we de snelweg verlaten blijft het druk en tot overmaat van ramp zijn er ook nog werken waar een bijna een half uur mogen aanschuiven. Het verkeer moet er over één rijstrook en wordt dus beurtelings tegengehouden. Verkeerslichten kent men niet. Net als in Canada staat er iemand met een bord met aan één zijde 'STOP' en aan de andere zijde 'SLOW'. Hier hebben ze blijkbaar niet veel goesting om dat om te draaien en dus blijft het bijna 20 minuten 'STOP'.

Eénmaal de werken voorbij verandert het landschap en het wordt steeds droger en kaler. En de temperatuur loopt mee op: 33° C.

Het landschap beschrijven is weer moeilijk, maar sluit jullie ogen en denk aan Clint Eastwood onder het stof en met kapotgebrande lippen, die zijn paard door de prairie en over de bergen jaagt. Af en toe vreesden we dat hij met zijn knol de weg zou oversteken.

Foto's hebben we bijna niet kunnen maken omdat er weinig tot geen halteplaatsen waren. Een paar op de picknickparking gemaakt en enkele vanuit de auto (A. reed, vooraleer de opmerking komt dat dat gevaarlijk is ;) )

Het duurt zo'n 100 kilometer eer we weer in de bewoonde wereld zijn en weer een stukje snelweg krijgen voorgeschoteld. Eindelijk komt de afslag Canyonlands N.P. en Arches N.P. in zicht.

Omdat het pas 14:30 is besluiten we vandaag al de hoogtepunten van Canyonlands N.P. te bekijken. Dit ligt het verste van Moab en we komen er nu toch langs.

Tja, jullie weten al wat nu komt: niet-te-beschrijven, a-dem-be-ne-mend, enz. Nic & Willem zullen het wel begrijpen en beamen ;)

Hier kun je duizend foto's maken, maar geen angst, we halen er de mooiste uit.

Vanavond nog gaan eten in de 'stad' en daarna nog wat rondwandelen bij zwoele 30°C en voor de tweede keer vandaag tanken (55,3 liter voor €43)

Op tijd naar bed want morgen staat iets speciaals op het programma.

Weer 585 km asfalt gevreten en het was vandaag, op een paar onschuldige wolkjes na, onbewolkt bij een max. van 34°C.

Op foto klikken voor groter formaat.

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad adem-be-nemend (maar dat snappen wij zo ook wel ;)
    Op dit moment vind ik het echter belangrijker om te weten hoe het met pa gaat, sorry. Laat dus even iets weten aub

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat hem weer stukken beter (zit al weer aan de Hoegaerden ;-) )

      Verwijderen
  2. Wat naar van de voedselvergiftiging. Hopelijk is het na het bezoek aan Canyonlands ter plekke opgelost door het inademen van al dat moois. Ben nu met ons fotoboek bezig, daar passen er wel een paar van jullie tussen! Heus ook zelfde soort plaatjes, grappig. Veel plezier vandaag in Arches! Zo nog mooier!

    BeantwoordenVerwijderen