donderdag 13 juni 2013

12 juni 2013: Omgeving Custer.

Het onweer van gisterenavond was gelukkig maar van korte duur zodat de nacht rustig verlopen is.

Maar om 06:00 uur loopt de wekker al weer af. Ik ben eens benieuwd hoe lang we dat gaan kunnen volhouden.

Na het ontbijt kunnen we vertrekken voor een rondje door de omgeving. De lucht is staalblauw en het belooft weer maar eens een prachtige dag te worden.

Een eerste korte stop vindt plaats aan het Crazy Horse Monument. Dit is goed zichtbaar vanaf de weg en omdat het toch nog lang niet klaar is, houden we het bij een paar foto's vanaf de parking.

Daarna gaat het verder naar Custer State Park waar we eerst een rondje rond het Sylvan Lake wandelen. Prachtige omgeving weer. Inclusief de smalltalk met andere wandelaars hebben we hier ongeveer een uur voor nodig.

Nu gaat het verder via de Needles Highway. Ik ga zelfs geen moeite doen om dit te beschrijven, kijk maar naar de foto's. Het is trouwens frappant hoe het landschap op korte afstand zo verschillend kan zijn. Eénmaal door de laatste tunnel zien we dat de hemel begint te betrekken en we vrezen zelfs even dat we opnieuw een onweer over ons heen gaan krijgen. Gelukkig blijft het droog, maar de zon zijn we kwijt. Bovendien daalt de temperatuur naar povere 15° C.

We rijden nu verder naar de Wildlife Loop waar, zoals de naam het al zegt, de kans groot is om wild te zien. En dat krijgen we dan ook. Samengevat: 3 kuddes bizons (met veel kalveren), grondeekhoorntjes, antilopes, prairiehondjes, reeën en verschillende mooie vogels.

Halverwege de Loop stoppen we aan het informatiecentrum waar eveneens een overdekte picknickplaats is. Hier eten we de inhoud van de doos die ons vanochtend werd geschonken op. Dagelijkse dosis fruit erbij en we kunnen er weer tegenaan.

Op de Iron Mountain Road liggen enkele 'pigtail bridges'. Omdat de weg anders te steil zou zijn maakt deze een bocht van 360° via houten bruggen. Er zijn eveneens een paar smalle tunneltjes en van daaruit zie je telkens één van dé Amerikaanse monumenten liggen: De vier gebeeldhouwde presidenten in Mount Rushmore. Van ver al redelijk indrukwekkend, dus besluiten we toch maar tot aan het monument zelf te rijden.

Hier lopen we de Presidential Trail. Vanop verschillende uitkijkpunten beneden aan de berg heb je telkens zicht op één president.

Jammer dat het nog steeds bewolkt is, want met een blauwe lucht op de achtergrond zou het geheel nog indrukwekkender zijn dan het nu al is (en de foto's mooier).

Om half vier hebben we het zowat gezien en uit nieuwsgierigheid kijken we op de navi eens hoe ver het is naar de Badlands. Deze zouden we eigenlijk ook graag zien maar als blijkt dat dit op en af bijna 450 km is, schrappen we het toch maar van ons lijstje. We leggen er ons bij neer dat we toch niet alles gezien krijgen. Zou er ooit een volgende keer komen, dan wordt eerst de reis gepland en daarna verlof gevraagd i.p.v. andersom.

We besluiten om terug te rijden naar Custer. Daar willen we ook nog wat rondlopen en de was moet trouwens nog gedaan worden.

We zijn nog geen 10 minuten weg bij Mt Rushmore of de zon komt erdoor en in Custer is de lucht weer (of nog?) staalblauw!

Seffens nog eens door de hoofdstraat (die zo breed is als een autostrade) lopen en eens kijken of hier ook wat anders dan hamburgers te krijgen valt. En er is inderdaad iets anders te krijgen, nl ribbekes.

Voor de dames een halve rack en voor de heren een full rack, voor het geval dat de dames niet genoeg gaan krijgen.

En dit is het resultaat:













En nu weten we ook waarom de omvang van de uitbater 2x zijn lengte was ;)

Het weer was vandaag dus iets minder dan de voorbije dagen maar het is tenminste droog gebleven. Temperatuur tussen 15° en 20° C.

Alles bij elkaar zo'n 156 km gereden, en om zusje te pesten: 21,5 liter getankt voor € 14,25 (als het thuis zo goedkoop was reed ik met de auto naar het toilet ;) ).

Morgen verkassen we naar Buffalo en doen we weer een nieuwe staat aan: Wyoming

Op foto klikken voor groter formaat.

3 opmerkingen:

  1. Zusje pesten...haha. Ik zou zelfs als de mazout gratis was toch niet met de auto naar de wc gaan hoor...is zo lastig parkeren :D (trouwens, wij hoeven niet elke dag te tanken :p)
    Dat het landschap zo snel en vaak wisselt is iets dat wij ook zo frappant maar vooral erg mooi vonden.

    Trouwens, waarom heb ik nu ineens geen toegang om de foto's te bekijken :(
    (lees eens even de tekst na, je weet wel waarom)

    Groetjes en tot skype maar weer xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een andere (en naar mijn bescheiden mening betere oplossing) gevonden. Probeer het maar eens uit.
      Heeft wel een deel van mijn broodnodige nachtrust geroofd.

      Verwijderen
  2. Het is gelukt met de foto's, die zijn trouwens PRACHTIG!!!

    BeantwoordenVerwijderen