donderdag 20 juni 2013

19 juni 2013: Jackson Hole -> North Salt Lake

Vandaag wordt een overgangsdag, dus eigenlijk niet veel te beleven.

Na het ontbijt wordt de wagen volgeladen en volgetankt: 43,7 liter voor €33,8. We maken snel nog een paar foto's van drie beren die we rond het hotel zien.

Omstreeks 09:30 zetten we koers richting North Salt Lake. Veel valt er niet te vertellen, in het begin loopt de weg nog door het dal van de Snake River en is er nog wat verkeer. Daarna gaat het over de Salt River Pass (zo'n 2.300 m). Van Wyoming gaat het heel even naar Idaho en weer terug naar Wyoming. Het landschap wordt weer eentoniger en de huizen schaarser.

We houden een halte in Afton om de benen eens te strekken en een winkel binnen te lopen, en daarna beginnen we aan de resterende 300 km.

Wanneer men spreekt van 'in the middle of nowhere' te zitten, dan is dat hier zeker van toepassing. Niks dan 'weiden' maar dan zonder gras, enkel wilde lavendel (tenmiste, zo ruikt het lage struikgewas toch) met daarop af en toe wat runderen.

Aan de plaat 'Utah' wordt nog snel een foto gemaakt. Je waait hier bijna uit je schoenen, maar gelukkig is het een warme wind. We lijken nu wel in de negentiende eeuw terecht gekomen te zijn. Als er al eens een farm staat, dan lijkt deze wel vervallen en op het erf staat oude nest van machines. Heel af en toe kruisen we nog eens een auto. De enige levende wezens die we zien zijn enkele runderen en tientallen prairiehondjes die de weg oversteken.

Het gaat weer over een pas (volgens de navi zitten we op meer dan 2.700 meter hoogte) en het wordt tijd om een sanitaire stop te houden. Er zijn echter nergens picknickplaatsen, laat staan WC's. Daarom wordt een bosweg ingereden en aan de resten achter de bomen te zien, zijn we zeker niet de eersten die hier stoppen ;)

Wanneer we weer de weg op willen rijden moeten we zowaar stoppen voor een andere auto. Eerst zie je tientallen kilometer niemand en dan zou je nog een ongeval hebben bij het oprijden van de weg.

Wanneer we de pas weer zijn afgedaald duiken er links en rechts weer enkele picknickplaatsen op en wordt het ook weer wat drukker (waar komen die auto's nu vandaan?). We stoppen nog eens om wat te eten en een half uurtje later beginnen we aan de laatste 85 km.

Wanneer we nog 45 km van North Salt Lake verwijderd zijn belanden we blijkbaar al in de agglomeratie: lintbebouwing, diverse scholen en nog meer kerken van allerlei christelijke bewegingen waar we nog nooit van gehoord hebben.

Om 16:30 kunnen we inchecken in het hotel dat pal naast de snelweg is gelegen. Effe wat opfrissen en op naar Salt Lake City, of tenminste het shoppingcentrum net buiten de stad.

Hier eten we bij Applebee's (lekker en niet de duur) en lopen daarna winkel in, winkel uit. De prijzen van de kledij vallen ons toch wat tegen en er wordt dus niets gekocht. Daarna nog naar Wallmart, waar alles stukken goedkope is en tenslotte terug naar het hotel.

We hopen dat het verkeer vannacht toch nog wat afneemt. We komen dan wel uit de grootstad Maaseik, maar zoveel lawaai zijn we 's nachts niet meer gewoon.

Morgen misschien nog kort naar het zoutmeer en dan zo snel mogelijk naar Moab.

447 kilometer lang in de auto gezeten.

Het was vandaag tussen 21° en 27°C bij een licht bewolkte hemel. Wel veel wind, zo veel dat het water van een waterval wegwaait en uitziet als rook.

Vandaag weinig foto's (Op foto klikken voor groter formaat.) :

1 opmerking:

  1. Ha lieve luitjes, weer wat in de bewoonde wereld! Wij vonden kleding ook al niet zo goedkoop. Maar wel grappig even te snuffelen als je langere tijd 'eruit' bent geweest. Wat een mooie foto's ook weer. Op die laatste zit zelfs een ufo! Of is het een vogel ;). Veel plezier vast in Moab!

    BeantwoordenVerwijderen