dinsdag 18 juni 2013

17 juni 2013: West Yellowstone -> Jackson Hole

Vandaag kunnen we het eens wat rustiger aan doen, de rit naar Jackson (WY) is niet zó lang, en dus loopt de wekker af om 06:30 (nog geen twee weken geleden zou ik dat midden in de nacht hebben genoemd).

Na het ontbijt gaan we uitchecken en worden de dames aan het warenhuis afgezet om weer in te kopen. Zelf ga ik een kleine 33 liter tanken voor € 34,77.

Volgens de planning gaan we in Yellowstone Park eerst nog het Lower Geyser Basin en daarna het Midway Geyser Basin bezoeken. Daar waren we gisteren niet meer toe gekomen.

Op beide plaatsen is het poepdruk en met momenten wanen we ons in Japan i.p.v. in Amerika.

We wandelen weer over de vlonders tussen de diverse 'hotpools' en geisers. Het blijft toch een fascinerend iets en doet je beseffen hoe nietig de mens is als je tot je door laat dringen dat het hele gebied met één enkele knal in de lucht kan vliegen. Op één plaats komt de stoom met zoveel lawaai uit de bodem dat je bijna moet schreeuwen om elkaar te verstaan.

In het Midway Geyser Basin hebben we in eerste instantie zoiets van 'is dat alles?' totdat we de Prismatic Spring naderen.

Mijne-Lieve-Heer wat is dat prachtig. De dampen die uit het hete water opstijgen hebben door de zon-inval dezelfde kleuren als de pool zelf: van blauw over geel naar roodbruin. Ik heb er bijna zoveel foto's van genomen als dat de Jappen van zichzelf (laten) nemen ;)

Er loopt trouwens 15.100 liter heet water per minuut in de Yellowstone-rivier.

Tegen half één verlaten we de geisers en zoeken een rustiger plekje om te picknicken.

Door een stommiteit in Custer (waar jullie verder niets mee te maken hebben ;p ) moeten we terug naar het hotel in West-Yellowstone. Dat was dus niet gepland, want het was de bedoeling om via het Park naar Jackson te rijden. Maar nu kunnen we wel via Idaho rijden en doen daarmee een extra staat aan.

De rit loopt tussen immense graanvelden die allemaal kunstmatig beregend worden. Her en der verspreid staan grote graansilo's en een enkele boerderij.

In de verte duiken de Grand Tetons al op en tegen 17:30 komen we aan bij ons hotel. Wat een contrast met de voorbije drie dagen! Pa voelt zich niet erg op zijn gemak: te chique en er zijn zelfs 'no pets allowed', dus hij moet telkens zijn klak of hoed afzetten :)

Nog effe wat opfrissen, de was doen en dan eens naar het centrum van de grootste, tot nu toe, bezochte plaatsen. Na wat zoeken een restaurant gevonden dat ook nog wat anders serveert dan de gebruikelijke hamburgers, steaks en ribben. Is wel raar wanneer een serveerster in Amerika je 'bon appetit' wenst.

De stad zelf is best wel gezellig met heel wat winkels en eetgelegenheden. Op eerste zicht wel prijziger dan de andere plaatsen die we bezocht hebben.

Weer 310 km gereden en het was overwegend zonnig tot half bewolkt en tot 27° C. Nu, om 22:45 is het hier nog steeds 18° C op 1901 m hoogte!

Op foto klikken voor groter formaat.











2 opmerkingen:

  1. Tja, Japanners, met mondkapjes, hoedjes, te grote zonnebrillen, en volgzaam. Allemaal achter de "grote leider" aan. Hij of zij met of de uitgeschoven nog
    ingeklapte paraplu of met een soort fietsvlaggetje. Overal kom je ze tegen en ik moet me bedwingen om ze niet uit te lachen. Maar ze zijn in mijn ogen
    hondsbrutaal. Kijk naar een rij en zie wat er gaat gebeuren. De gemiddelde Aziaat en dus ook de Japanner zal er niet voor terugdeinzen om binnen een mum
    vooraan te staan...... Kortom: een ander "slag" als wij. Heb een paar mooie exemplaren in mijn fotoarchief van onze verre oosterburen. In Canada schoot ik de
    mooiste: een rijtje " kijkers" in Victoria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk jullie verhalen te lezen! En petje af voor 358 treden! De laatste keer dat ik zo'n aantal heb beklommen was in Sint Pieter, kan het nu niet meer aan. Extra complimenten! Wat een prachtige foto's ook en mooi van die geisers enzo. We genieten lekker mee! Plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen