dinsdag 11 juni 2013

10 juni 2013: Emerald Lake

Het is 06:20 wanneer mijn wederhelft al weer uit bed springt en mij dus weinig keuze laat :(

Voor het ontbijt nog effe de mails nalezen en om 07:15 hebben we al weer enkele warme worstjes, pannenkoek, 'scrumbled egg' en meer van dat lekkers op de kartonnen borden voor ons liggen.

We hadden gepland om naar Bear Lake te rijden om daar te wandelen, maar de weg erheen is dus afgesloten.... tot ik het parkgazetje eens inkijk. Nu blijkt dat de weg open is tot 09:00 en na 16:00. Iedereen die er voor 09:00 inrijdt, mag er op elk moment ook weer uit maar moet rekening houden met een wachttijd tot 20 minuten omdat het verkeer regelmatig wordt tegengehouden. We kijken dus snel op de navigatie en hieruit blijkt dat we dat nét kunnen halen. We hebben dan wel geen tijd meer om eerst wat eten te gaan kopen, maar we hebben nog genoeg fruit over van gisteren en we zijn ook niet van plan om de godganse dag te wandelen.

Om 08:55 uur rijden we voorbij de afsluiting en kunnen dus doorrijden tot aan Bear Lake. De parking ligt vlak bij het Lake zelf maar er vertrekken wandelingen naar meertjes met namen als Nympf Lake, Dream Lake en Emerald Lake (net zoals in Canada, maar dan stukken kleiner). De meertjes liggen in volgorde langs dezelfde route en we besluiten deze dus helemaal tot het einde te lopen. Tot Emerald zou 1,8 miles zijn (2,9 km) met een hoogteverschil van 605 feet (185 m). Nu moet je wel weten dat we starten op 2.887 m hoogte, dus de lucht is een stuk ijler dan we gewend zijn. Daar komt nog bij dat de paden nog op veel plaatsen onder een dikke laag sneeuw zitten, dus de gemiddelde snelheid ligt een stuk lager dan thuis.

Om 09:30 wordt het startschot gegeven en ik schakel de SportsTracker in om eens te zien hoe lang de mijlen hier werkelijk zijn. Het resultaat zien jullie hieronder. Met wat heen en weer geloop komen we aan exact 7 km. Gemiddelde snelheid klopt niet omdat ik tijdens het half uur genieten vergeten heb op 'pause' te drukken.



Het gaat gestaag omhoog en in een rustig tempo vorderen we richting Emerald. Het wordt steeds mooier om ons heen en al snel lopen we door de sneeuwvelden. Beschrijven wat we zien is - weer maar eens - onbegonnen werk, maar vandaag komen de foto's in het album dus bekijk ze maar eens. Het wordt steeds mooier en we zijn blij dat Annette persé hierheen wilde. De climax volgt aan Emerald Lake. Het meer is nog voor 90% bevroren, de bergen erachter zijn fenomenaal en de talloze chipmunks lopen zelfs over onze voeten wanneer we ons neerzetten om van de omgeving te genieten. Zelfs een grote marmot wandelt op nog geen meter afstand aan ons voorbij. Gisteren ging de vergelijking met Canada niet op, vandaag is het zeker een evenaring met Lake Edith Cavell (waar de afgebroken ijsbrokken van de gletsjer in dreven). Vooral het decor is indrukwekkend, maar dat heb ik al geschreven geloof ik ;)

Na iets meer dan een half uur genieten en foto's maken voor een koppel uit Lille (waren blij verrast dat ik een mondje frans - met haren op - sprak), vangen we de terugtocht aan. Dit gaat aanzienlijk sneller en maar goed ook, want wanneer we terug aan Bear Lake zitten steekt een felle wind op en wordt het toch verdacht donker. Nog voor we op de parking aan de auto zijn begint het te druppelen (we kunnen ze gelukkig nog tellen) en even nadat we weggereden zijn regent het gedurende 1 minuut wat harder.

Wanneer we in Estes aankomen is het 30.5° C en hangt er een dreigende lucht boven de bergen. Omdat we nog niets anders dan wat fruit hebben gegeten duiken we een tof restaurant binnen en laten ons naar de patio begeleiden door een kelner die onmiddellijk vraagt waar we vandaan komen. Zelf komt hij uit Oezbekistan vertelt hij trots.

Na het nuttigen van een échte Amerikaanse hamburger en het ledigen van een pitcher Dane's Pale Ale (lekker) rijden we terug naar het hotel (eigenlijk motel). De wandeling heeft blijkbaar toch meer van onze energie gevorderd dan verwacht en omdat morgen een lange dag wordt, besluiten we het nu wat rustiger aan te doen. De dames pakken de koffers in, pa leest zijn gazet en ik typ dit epistel en ga de foto's eens bekijken.

Straks nog een laatste wandeling door Estes en tegen dat jullie opstaan, duiken wij in onze nest.

Het was vandaag wisselend bewolkt, maar tijdens de wandeling kon de zon uitbundig haar werk doen. Boven was het zo'n 23° C, beneden 30,5° C. Vanaf een uur of 2 in de namiddag onweersneiging en zwaar bewolkt.

Zo'n 64 km gereden.

Op foto klikken voor groter formaat.

1 opmerking:

  1. YES! Het is gelukt met de foto's (zonder google+ account) :)
    Ziet er trouwens mooi uit daar maar zoals je zelf al herhaaldelijk hebt gezegd: in het echt is het vast nog veel mooier ;)

    Geniet ervan en tot later xx

    BeantwoordenVerwijderen